Kolme tavoitetta, joita suosittelen jokaiselle perheelle

Kolme tavoitetta, joita suosittelen jokaiselle perheelle.

Kokeile  näitä esimerkkejä auttaaksesi perhettäsi kehittämään terveellisempiä tapoja, rakentamaan vahvempia siteitä ja saavuttamaan perheellesi tasaisempi arki.

Syökää yhdessä ainakin kerran päivässä

On se sitten aamupala, lounas, päivällinen tai iltapala. Niin syökää yhdessä ja tehkää perheenä vielä sopimus ettei puhelimet tule ruokapöytään. Itse suosin päivällistä perheen kesken. Siinä on hyvä jutella miten on jokaisen perheenjäsenen päivä mennyt. Huomaamatta saatte sitä yhdessä tekemisen meininkiä.

Jos haluaa tästä vielä paremman niin tehkää sitä päivällistä yhdessä. Yleensä lapsetkin syö paremmin kun ovat olleet läsnä ruuanlaitossa ja tietävät mitä siihen lautaselle tuli.

Tehkää jotain yhdessä

Mitä teidän perhe rakastaa tehdä yhdessä? Tehkää siitä tapa, päättäkää päivä ja älkää lipsuko tästä päätöksestä. Meillä on joka toinen perjantai peli-ilta ja me myös lähdetään eväiden kanssa metsäretkelle ainakin kerran kuussa. Tämä ei toki tarkoita välttämättä koko perhettä mutta siihen pyritään. Esimerkiksi mieheni on enemmän peli-ihminen kun samoilija kun taas minä tykkään ulkoilla lasten kanssa. Joten peli-ilta voi toteutua isin kanssa vaikka äiti olisi esimerkiksi treeneissä perjantai-iltana. Ja sunnuntaina äiti taas voisi antaa isälle hengähdystauon ja lähteä metsäretkelle lasten kanssa.

Tehkää asioita mistä kaikki nauttii. Ja on myös tärkeää kuunnella lasta!! Tähän kuuntelemiseen minulla on yksi vinkki, perheiden yhteiset palaverit. Vaikka sunnuntai-iltana, iltapalan yhteyhteen suunnitellussa perheen yhteisessä palsussa. Tässä palsuss voi keskustella mitä halutaan tehdä viikonloppuna, jos vaikka suunnitellaan leffa-ilta niin mikä leffa ja mitä herkkuja, tai suunnitelkaa yhdessä koko viikon ruokalista ja kuka lähtee vaikka äidin kanssa kauppaan mukaan hakemaan ruokaostoksia. Tehkää perheen yhteisestä palaverista oman näköisenne! Perheen vanhin lapsi tai vanhempi voi kirjaa ylös mitä palaverissa käsiteltiin ja paperi voin laittaa vaikka jääkaapin oveen.

Aloita uusi perheen yhteinen kotitöidenlista

Kotityöt ovat hieno tapa opettaa lapsille vastuullisuutta.

Tehtävien jakaminen perheessä opettaa lapsille auttamisen tärkeyden. Kotityöt auttavat myös lapsia kehittämään itsenäisyystaitoja ja tunnetta ylpeydestä perheen hyväksi.

Muista olla kärsivällinen, älä hyppää heti, kun huomaat, että he tekevät sen väärin. Lapset oppivat ja hallitsevat taitoja harjoittelemalla, joten älä anna periksi, johdonmukaisuus on erittäin tärkeää menestyksen kannalta.

Perheen kotityötaulukot ovat hyvä tapa saada kaikki perheenjäsenet rutiininomaisesti tekemään oman osuutensa. Anna jokaiselle perheenjäsenelle ikään sopivat viikoittaiset ja päivittäiset askareet.

Listapohjat ja ikätason esimerkki-kotityöt löydät tästä postauksesta.

Suosittelen kuvallista kotityölistaa, jos perheessä on pieniä lapsia.

Jos kotityöikonit eivät sovi perheellesi löydät myös  plankko version, johon voit kirjoittaa kotityöt ja värikkäille laatikoille perheenjäsenten nimet.

Kolme tavoitetta, joita suosittelen jokaiselle perheelle

Voit pitää lapsesi motivoituneena antamalla hänelle ajoittain erilaisia kotitöitä. Tämä on myös tapa muuttaa askareita oikeudenmukaisiksi.

Toivottavasti tästä postauksesta löytyi vinkkejä, joita lähdet kokeilemaan!

💜 Krista Lomas

Lisää iloa, inspiraatiota, vinkkejä ja käytännön neuvoja löydät somesta.

Instagram | Facebook ja YouTube | Podcast | Pinterest ja Twitter

Vastaa