Vinkkejä joululahjojen hankintaan

Vinkkejä joululahjojen hankintaan.

Tiedän, että aluksi on vaikeaa keksiä mitä lapsille ostaisi joululahjaksi (varsinkin jos he eivät osaa kertoa mitä toivoisivat).
Esittelen muutamia kivoja ideoita Lelutivolin lahjaideoita. Lopussa kerron vielä viisi vinkkiä helpottamaan lahjojen hankintaan.

Kaupallinen yhteistyö Lelutivolin kanssa.

Toinen ongelma tulee, kun vihdoin keksit mitä kaikkea voisit ostaa. Shoppailu ja lahjojen hankinta lähtee ihan lapasesta. Aluksi piti vain hankkia muutama isompi lahja ja sitten jouluaattona taivastelet kun lapsesi hukkuu lahjakasan alle. Menee muutama kuukausi ja puolet näistä tavaroista on hylätty kaapin perälle.

Oppiminen lähtee leikistä

Sanotaan, että leikki on lapsen työtä ja lapsen oppiminen lähtee leikistä. Jos lapsella on erityistarpeita saa leikkimällä oppiminen aivan erilaisen merkityksen. Erityislapsilla voi olla herkkyyksiä aistien kohdalla ja tälläiset häiriöt aiheuttavat usein ongelmia kehityksessä ja oppimisessa. Joten on kovin tärkeää, että hän saa apuja ja tukea herkkyys alueilla.

Keräsin tähän blogipostaukseen juttuja mitä minä valitsin Lelutivolista lapsilleni, joilla on erityistarpeita.  Tärkeää on muistaa, että näiden aistilelujen ja tukivälideiden  käyttö näyttää hauskanpidolta, mutta kaikella on tarkoitus.

Paljon kaikkea kivaa joulupukinkonttiin

Vinkkejä joululahjojen hankintaan

Auttavat kädet ja Playfoam Pluffle. Näitä mainiosti yhdistellä. Auttavat Kädet hienomotoriikkasetillä voi leikkiä myös seuraavaksi esiteltävillä Creeblersien kanssa.

Vinkkejä joululahjojen hankintaan
Vinkkejä joululahjojen hankintaan

Beaker Creatures pelastuskapseli laitetaan vesikulhoon, josta seuraa jännittävää poreilua ja sihinää. Monet erilaiset aistit  saa ärsykkeitä.

Vinkkejä joululahjojen hankintaan
Vinkkejä joululahjojen hankintaan

Timer Tracker 2.0 ajastin ja Avaruusmato sanavälitikku tulee käyttöömme heti. Ei malteta odottaa jouluun (äiti ei siis pysty). Näistä tulee juttua lisää myöhemmin Youtuben puolelle.

Miten tehdä joululahjojen hankinnasta helpompaa?

Lopuksi haluan vielä jakaa vinkkilistan minkä avulla on helpompi rakentaa lahjakasat lapsille ja niin ettei lahjojen osto mene ihan älyttömyyksiin.

Jokainen lapsi saa 5 lahjaa:

  1. Jotain mitä lapsi toivoo
  2. Jotain mitä lapsi tarvitsee
  3. Jotain lukemista
  4. Jotain opettavaista
  5. Jotain herkkuja

Oletko jo hoitanut lahjaostokset vai oletko niitä ihmisiä jotka sinkoilee aaton-aattona pitkin kauppaa?

 💜 Krista Lomas

Lisää iloa, inspiraatiota, vinkkejä ja käytännön neuvoja löydät somesta.

Instagram | Facebook ja YouTube | Podcast | Pinterest ja Twitter

Vastaa