Näin teet hyviä ostoksia kirpputorilla

Näin teet hyviä ostoksia kirpputorilla.

Rakastan kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa kiertelyä niin paljon! Rakastan ajatusta, että voin  luovalla tavalla antaa tavaroille uuden elämän ja auttaa  hiilijalanjälkeni pienentämistä.

Lisäksi voin löytää  ainutlaatuisia tavaroita. Näin tyylini on uniikkia ja toteutan sen halvemmalla!

Koska itse rakastan kierrättämistä ja kirpputoreilla shoppailua, päätin kerää teille vinkkejä.

Näin teet hyviä ostoksia kirpputorilla
Kuva: Oliverin Kirppis

Mistä tiedän, mille kirpputorille mennä?

Kun etsin kirpputoreja uudelta alueelta, laitan puhelimen hakuun
“kirpputorit xxx (kaupunki)”. Parasta on jos netistä löytyy kuvia ko. kirpparista. Suosin kirpputoreja, joissa on yhdistelmä erilaisia tuotteita. (vaatteita, leluja ja kodinsisustusta).

Kannattaa lukea netissä olevia palautteita ja käydä katsomassa onko kirpputoreilla Instagramia tai Facebook sivuja.

Suosin lähellä kotiani olevia kirpputoreja, koska pääsen ostoksille helposti jopa pyörällä. Mutta rakastan myös vierailla uusien kaupunkien minulle täysin  tuntemattomilla kirppareilla.

Kotikaupunkini lemppari kirppis jo yli 10v. on ollut
Oliverin Kirppis. Kiitos myös ylläolevasta kuvasta.

Mitkä ovat parhaat päivät käydä kirpputorilla?

Itse pyrin välttämään yleensä viikonloppuja, koska silloin suurin osa ihmisistä tekee ostoksia! Kannattaa ottaa selvä koska lempparikirpparillasi on pöytien myyjävaihdot. Jos vain pystyn, niin menen tavaran tuontipäivän jälkeisenä aamuna, silloin saan ensimmäisenä valita parhaat päältä.

Tiedänkö mitä etsin kirppareilta?

Kyllä ja ei! Joskus käyn kirpputorilla kun tiedän mitä etsin… viimeksi metsästin valaisinta olohuoneeseen.
Sitten joskus minulla on sellainen fiilis, että on vain päästävä kiertelemään kirppareille, eihän sitä ikinä tiedä mitä voi löytää.

Olen myös luonut Pinterestiin kansion johon kerään juttuja mitä haluisin ostaa kirpparilta. Lisäksi kirjoitan puhelimen muistioon ostoslistaa kirpputorille.

Näin teet hyviä ostoksia kirpputorilla

Mitä tuotteita etsin?

Korit – rajaton mahdollisuus muuttaa koreja ja niiden eri käyttötarkoitusta. Tiesitkö, että korit eivät ole pelkästään säilyttämistä varten? Minulla on esimerkiksi kori valaisimena sekä keittiössä että makuuhuoneessa.

Kupit ja maljakot – Olen niin pakkomielteinen, kun on kyse erikoisista kahvikupeista, koreista tai maljakoista. Varsinkin nyt kun olen oppinut uusia tekniikoita kuinka maalata maljakosta ihan eri näköisiä.

Kirjat – Ennen ostin kirjoja mitkä käsitteli kokonaista hyvinvointia. Nyt olen löytänyt uuden aluevaltauksen mikä liittyy kirjoihin. Useimmiten kovakantiset kirjat  ja mahdollisimman isot kirjat, joissa on kauniita värejä on mahtavia sisustuselementtejä.

Lasten vaatteet – Kyllä, vaatteet lapsille. Ei edes itselle. Lapsille on vielä helppo ostaa, kun he pitävät pääosin kaikkea mitä ostan. Onnea on lapset jotka luottaa äidin tyyliin (vielä). Haluaisin myös itselle ostella vaatteita mutta tässä elämänvaiheessa on parempi odottaa hieman vielä. Mutta kyllä, tulevaisuudessa kun alan taas ostella itselleni vaatteita, niin ostan ne kirpparilta. 

Mitä tuotteita en osta?

On niin monia asioita, jotka olen valmis ostamaan kirpparilta käytettynä, mutta en koskaan osta:

Uimapuvut / alusvaatteet

Lasten kengät (harvoin) – toki joskus olen ostanut kun olen ensin hyvin tarkasti katsonut missä kunnossa ko. kengät ovat. Mutta pääosin en osta lasten kenkiä kirpparilta.

Muovi – astiat, juomapullot jne. Yritän välttää ko. tavaroiden ostamista muutenkin mutta ehdottomasti käytettynä en osta!

Kuinka puhdistan käytetyt tavarat?

Riippuen tuotteesta, on useita tapoja puhdistaa kirppis tuotteet:

Vaatteet – Kotiin päästyä heitän pesukoneeseen! Katson pesulapuista suositus lämpötilat mutta ensimmäisessä pesussa suosin yleensä kuuminta pesua millä voin vaatteen/ tekstiilin pestä (ellei kangas ole herkkä korkeille lämpötiloille). Villavaatteet usein pakastan ja tuuletan hyvin. (jos ei ole näkyviä tahroja ja pesulapuissa on konepesu kielto).

Huonekalut – Desinfioin saippualla ja vedellä, ja jos on tyynyjä, joita et voi laittaa pesukoneeseen, ripottele päälle ruokasoodaa ja hieron, lopuksi imuroin.

Keramiikan / lasi – saippua ja kuuma vesi toimivat hienosti. Jos astian voi pestä tiskikoneessa, laitan vielä käsipesun jälkeen tiskikoneeseen.

Toivon, että tämä postaus auttoi sinua, mutta jos sinulla nousi vielä kysymyksiä liittyen kirpputoreihin ja siellä kiertelyyn, niin jätä kommentti.

Ja katso viimeisin Youtube video, missä esittelen viimeisimmät löydöt Kierrätyskeskuksesta

💜 Krista Lomas

Lisää iloa, inspiraatiota, vinkkejä ja käytännön neuvoja löydät somesta.

Instagram | Facebook ja YouTube | Podcast | Pinterest ja Twitter

Vastaa