Kun kroppa ei kestä

Kun kroppa ei kestä.

Raskausarvet kyljissä ja reisissä sai minut ajattelemaan kaikkia äskettäin nähneitä mainoksia ja kuvia siitä, kuinka voisin ennalta ehkäistä niiden syntyä käyttämällä jotain erityistä voidetta tai päästä eroon niistä kaikista yhdellä kertaa menemällä laserpoistoon.
Tämä on asia mistä haluan kirjoittaa teille tänään. Kuinka paljon tärkeämpää se  miltä sinusta tuntuu kropassasi verrattuna siihen miltä näytät.

En rakasta raskausarpiani, mutta en haluaisi niistä myöskään eroon. Sain ensimmäiset arvet ollessani 13-vuotiaana, silloin sain naiselliset muodot. Mahtavaa! Seuraavat arvet tulivat muutama vuosi tuosta,  pelasin silloin jalkapalloa ja jalkani vahvistuivat. Upeeta! Viimeiset arvet kokoelmassani tuli, kun odotin lapsiani. Korvaamatonta!
En välitä arvistani, sillä ne ovat osa elämääni ja olen siitä kiitollinen joka päivä.

Kun kroppa ei kestä

Laihdutin ensimmäisen kerran 13-vuotiaana

Olen ollut koko aikuisiän ns. JOJO-laihduttaja.  Ensimmäisen kerran yritin laihduttaa jo 13-vuotiaana. Ensin kokeilin jättää syömättä kokonaan tai söin todella vähän päivän aikana, mikä taas kostautui herkutteluna iltaisin. Seuraavaksi taisin kokeilla laihdutusryhmää ja onnistuin ehkä pudottamaan 5kg. kyttäämällä tarkasti mitä syön ja kuinka paljon. Lisäksi harrastin erilaisia urheilulajeja. Olen kokeillut varmaan kaikki mahdolliset pallopelit ja tanssinutkin olen.

Hyvinvointi on aina kiinnostanut minua, mutta en ole koskaan tajunnut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkitystä. Olen nähnyt aina terveellisen ruuan ja liikunnan merkityksen vain pinnallisesti. Olen aina yrittänyt pudottaa painoa, koska OLEN HALUNNUT NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ. Hoikemmalta!

Minua ei kiinnostanut mikä oikeesti tekee minulle hyvää ja mikä tekee minut onnelliseksi.

Valehtelen jos väitän , ettei mua kiinnosta miltä näytän

Olen aina ollut hieman iso kokoisempi. Teininä olin kaveriporukan pisin tyttö ja muotoja on löytynyt aina.

Tulin ensimmäisen kerran raskaaksi ollessani 24-vuotias. Ja synnytin kolme lasta 6-vuoden aikana. Jokaisen raskauden jälkeen minulle jäi kiloja muutamia ja vatsanseudun iho jäi löysäksi.

Kilojen noususta ja ankeesta olotilasta en syytä missään nimessä raskauksiani. Eniten minulle on kertynyt painoa viimeisen raskauden jälkeen. Taidan tällä hetkellä painaa saman verran kun kuopuksen loppuraskaudessa.

Kun kroppa ei kestä

Keho yrittää viestiä ettei kaikki ole kunnossa

Viime vuosina olen havainnut niska sekä -selkäkipua, mikä on vaikeuttanut yksinkertaisten ​​tehtävien teon  ja saanut ryhtini näyttämään karmealta.

Uutena vaivana kesällä havaitsin akillesjänteen kipeytyneen. Kipu tuli yllättäen ja oli todella paha monta viikkoa. Viimeisen viikon olen ollut särkylääke kuurilla ja vähän venytellyt jalkaa. Nyt ei kipua tunnu.

Lisäksi niskat ovat olleet todella tiukat, niin ettei päätä saa välillä käännettyä. Mikä taas vaikeuttaa autolla ajamista. Venyttely, sauna ja kipugeeli auttaa.

Suurempien kiputilojen lisäksi hampaani reikiintyvät helposti ja olen joutunut muutaman hampaan poistattamaan ihan muutaman vuoden sisällä. Tähän löytyy varmasti syy ruokailutavoistani ja suoleni toiminnasta.

Nelikymppisenä tahdon olla elämäni kunnossa

Olen päättänyt tehdä kovaa työtä saadakseni ruokailutottumukseni paremmaksi, kehoni vahvaksi ja kykeneväksi. Kyse ei ole pika-dieetistä vaan loppuelämästäni. Tahdon edetä niin hitaasti, kuin vain kroppani vaatii. Mutta…

Nelikymppisenä kuntoon! Tahdon olla elämäni kunnossa ja voida hyvin, enkä pelkästään näyttää hyvältä. Reilun vuoden päästä en ole pelkästään nainen elämänsä puolessa välissä vaan elinvoimaisempi!

Elokuun toisena sunnuntaina  osallistuin Dreamtalk:n järjestämään Dream Workshopiin, jossa uudestaan kuulin Peppiina Merosen nerokkaan mielikuvaharjoituksen.  Tää seuraava pudottaa mut aina maanpinnalle ja pistää miettimään.
Pidä kiinni hatustasi, seuraava juttu meinaan räjäyttää sun tajunnan!

Jos ihminen on esimerksi nyt 38-vuotias ja  haluaa elää 100-vuotiaaksi, niin kuinka monta vuotta sillä on jäljellä? Lasketaan.
Minä olen nyt 38-vuotta, eli minulla olisi 62-vuotta jäljellä. Siis ihannetapauksessa.

62 joulua, 62 kesää, 62 juhannusjuhlaa. 62-vuotta aikaa toteuttaa unelmia.

Se on susta kiinni!

DreamTalk:n Youtube kanavalta löytyy pätkä tästä huikeesta Workshopista.

Kun kroppa ei kestä

Tänään on päivä yksi

Tänään voi olla päivä yksi tai yksi päivä muiden joukossa. Haluatko lukea lisää tälläistä mielenravintoa? Käy vierailulla DreamTalk:n verkkosivulla.

Ensimmäiseksi mä mietin muutaman jutun valmiiksi. Miltä musta tuntuu, kun mä ajattelen miten mä oon kohdellut mun kroppaa? Kun se kroppa selkeesti on nyt viimeaikoina viestinyt mulle aika isosti siitä, ettei se ole kunnossa. Mä en oo vaan tajunnut kuunnella sitä. Eikö nyt olis aika vähän kuunnella omaa kehoa ja muistaa, että jos mä en voi hyvin niin mä en pysty silloin auttaa muita voimaan hyvin. Elämä on vähän kuin ketjureaktio-domino. Jos sä oot se jolla on ne langat käsissä ja sä kaadut, niin siitä alkaa se dominoefekti, tapahtumien sarja, jossa kaatuminen on seuraus edellä tapahtuvasta liikkeestä.

Syö riittävästi ravintorikasta ruokaa, nuku, juo vettä ja liiku riittävästi.

Lisää iloa, inspiraatiota, vinkkejä ja käytännön neuvoja löydät somesta.

Instagram | Facebook ja YouTube | Podcast | Pinterest ja Twitter

Vastaa