Koronavirus Drive In lasten kanssa

Koronavirus Drive In lasten kanssa

Tiesin, että se päivä vielä koittaa kun meidän perhe saa kutsun Korona testiin. 

Viime lauantaina oli aika ja edellisenä päivänä pohjustettiin asiaa. Jos aikuistakin jännitti niin voin vain kuvitella miltä tuntuu testiin valmistautuminen lapsesta tai saati sitten NEPSYlapsesta.

Tästä viisastuneena päätin kirjoittaa tämän artikkelin. Haluan auttaa muita, jotka ovat kokemassa saman. Uskon meinaan, että siinä kuin kasvomaskit niin myös Drive-In testiteltat on uusi musta.

Mikä on Korona Drive In?

Testauspaikka johon  ajetaan autolla ja odotetaan autossa, kun terveydenhuollon työntekijä ottaa testin.

Mitä minun pitäisi tuoda mukanani Drive-In testaukseen?

Varmista vielä  aikaa varatessa onko sinun on tuotava joitain papereita testiä varten. Jos ei niin Kela kortti riittää. Muista, ottaa Kela kortti esille hyvissä ajoin.

Lapsille voi auttaa jos tuo suosikkilelun, viltin, pehmolelun, kirjan tai tabletin/ -puhelimen.

Kuinka voin valmistella lapseni testiin?

Ennakoi – ennakoi – ennakoi!

Aloita mahdollisimman ajoissa ennakointi. Kerro lapsille, mitä testausalueella tapahtuu. Kerro heille, että sairaanhoitajilla on kylpytakkia muistuttava kaapu päällä, käsineet, lasit ja naamarit. Selitä, että näiden suojapeitteiden käyttäminen auttaa pitämään kaikki meidät turvassa ja siksi hoitajien on välttämätöntä käyttää niitä.

Oma 12-vuotias sanoi testinotto paikalla vaatteiden muistuttavan suojajoukkoja elokuvassa Monsterit Oy.

Koronavirus Drive-In lasten kanssa

Mitä testipaikalla tapahtuu?

Testialueella on selkeät ohjekyltit minne mennä autolla. Jossain testipaikoissa on jopa henkilöt ohjaamassa liikennettä.

Saatat joutua odottamaan sisäänkirjautumista. Tässä vaiheessa on hyvä pitää kirjaa, tablettia tai puhelinta lähellä. Yritä viihdyttää lastasi ja tarvittaessa rauhoitella.

Hoitaja näyttää kädellä merkin, kun voit ajaa telttaan sisälle (tai ohjaava henkilö kertoo milloin voit mennä). Pidä auton ikkunat kiinni, kunnes hoitaja pyytää avata ne. 

Hoitaja tarkistaa lähetteen pitävyyden ja pyytää sinua näyttämään kelakorttia. Jossain paikoissa tämä tehdään auton ikkuna kiinni ja asetat kortin ikkunaa vasten. Meillä ikkuna oli auki, näytin kortteja vuorotellen ja samalla sanoin henkilötunnuksen lopun. Hoitaja voi kysyä myös muutamia kysymyksiä. 

Kuinka voin auttaa lasta testin aikana?

Jos mahdollista, istu lapsesi vieressä ja pidä hänen kädestä kiinni. Jos et voi istua lapsesi vieressä, ota yhteys häneen jollain muulla tavalla. Puhu rauhassa, naura hieman, laula lapsen suosikkilauluja, näytä lyhyt video tabletilta tai puhelimesta tai lue kirja.

Jos lapsi on tarpeeksi vanha, voit kokeilla  syvähengitysharjoituksia yhdessä.

Keskimmäinen lapseni joka on autistinen istui vieressäni etupenkillä ja minun piti tosissani kaikilla voimillani pitää hänen käsistä kiinni ja tsempata jotta näyte saatiin otettua.

Kun näyte on saatu otettua, palkitse lapsi jotenkin. Meillä oli suklaapatukka yhdellä ja tikkarit toisilla. Kävimme vielä hakemassa ruokaa Mäkkärin autokaistalta (koska keskimmäinen rakastaa Happy Mealiä).

Yhdestä Drive-In:stä toiseen.

Koronavirus Drive-In lasten kanssa

Meillä erityislasten kanssa tukikuvat toimii aina kun ennakoidaan. Tein Papunetin kuvatyökalun avulla tukikuvakartan mitä testinotossa tulee tapahtumaan.

Meillä se auttoi vähän vaikka olikin hankalaa ottaa näyte. Siksi haluankin jakaa tämän tulostettavan PDF:n kanssanne ja toivon, että siitä on apua.

Tsemppiä kaikille testiin meneville!

💜 Krista Lomas

Lisää iloa, inspiraatiota, vinkkejä ja käytännön neuvoja löydät somesta.

Instagram | Facebook ja YouTube | Podcast | Pinterest ja Twitter

Vastaa